De passie voor het vak proeft u terug in onze vleesproducten. Het is voor ons elke keer weer een uitdaging om u als klant te verwennen met een lekker stukje vlees. Afhankelijk van de maaltijd en de gelegenheid varieert dat van een heerlijke biefstuk, tot een ouderwets lekkere braadlap.
Het rund waar wij veel mee werken is het Verbeterd Roodbonte ras en het Belgisch Wit/Blauw rund. Dit zijn beide dikbilrunderen met een forse bespiering maar fijn van structuur. Een goede huisvesting in combinatie met gezonde voeding van runderen zorgt voor een mooi eindproduct, puur en eerlijk rundvlees. Constant van kwaliteit, de juiste vlees/vetverhouding met veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink.
Onze boeren hebben het welzijn van de runderen hoog in het vaandel staan. Zomers lopen ze lekker buiten op de Veluwse gebieden en Betuwse polders, en wanneer ze op stal staan zijn dit ruime schone stallen met een dik ligbed van stro. De kalfjes gaan met de koeien mee de wei in en drinken moedermelk. Een natuurlijk proces van opgroeien.
De runderen krijgen veelal een combinatie van verschillende soorten voer: maïs, mestbrok, aardappels, en bieten. Het resultaat, een eerlijk en smakelijk stukje mals rundvlees!